kolmapäev, 28. detsember 2016

Libatse elu - 2016 vol 2



Augusti viimasel reedel süütasime muinastuled Kaelase jõekaldal, et tähistada Muinstulede ööd. Tantsumuusikat mängis Arne Järvesaar. Oli ilus sume suveõhtu ja rahvast jagus jalutama nii Kaelase parki kui ka peoplatsile.  
 



→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→


Augustis korraldas MTÜ Pärnumaa Kodukant koostöös Pärnu politseiga Soometsa külamaja ümbruses turvalisuse päeva, mille moto kõlas "Aita end ise, siis aitab sind ka riik!". Osales ka Libatse võistkond.
 

→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→

Septembris, puu- ja köögiviljanädala raames valmistasime salateid ja smuutisid ning kuulasime Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli tudengi Maarja Rahu loengut nutiseadmete liigkasutamise kahjulikkusest.
 


→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→



Septembris jätkus külaplatsi korrastamine. Osalejaid ei olnud küll palju, kuid maha sai sellegipoolest võetud surnud puud, hävitatud võsa ja kokku korjatud prügi.
→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→
 
29. sept.-2. okt. toimus Ivano-Frankiivski oblasti Dolyna linnas rahvusvaheline koostööfoorum "Lifeshop" 2016, mis pakkus kohalikele elanikele võimaluse avastada jätkusuutlikku eluviisi. Foorumil osalesid 20 inimest 12. riigist (Ukraina, Eesti, Läti, Gruusia, Suurbritannia, Prantsusmaa, Belgia, Hispaania, Poola, Ungari, Serbia ja Slovakkia), nende hulgas ka meie Heleri, kes on külaliikumise Kodukant liige. Piirkond, mida külastati asus Dolyna rajoonis, Ivano - Frankivski regioonis Karpaatides, mis on ilus mägede ja rohkete metsadega rikas piirkond. Lisaks kaunile loodusele, tutvuti ka sealsete ettevõtjate ja ettevõtmistega, kohtuti Dolyna linnapea ja abilinnapeaga, lustiti kohalikel turismivõimalustel. Selle piirkonna tuluallikaks on nafta, looduslik maagaas ja sool. Delegatsioon sattus ka    Ivano-Frankivsk Regional TV-sse




→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→




Oktoobris oli meil võimalus vestelda Euroopa rändekava alusel Eestisse vastu võetud noore perega Süüriast. Vestlust aitas vahendada Liibanonist pärit tõlk, kes on meie maal elanud juba aastaid. Noored, Hiba Alaah ja Omar, on end sisse seadnud Pärnus ja olid lahkelt valmis rääkima elust Süürias, pikast teekonnast ning kohanemisest uute oludega.
 


→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→



Alates oktoobrist saavad tantsujalga keerutada kõik peotantsuhuvilised. Igal pühapäeval käib tunnustatud tantsutreener Ants Lopsik juhendamas Libatse koolimajas kõiki tantsuhuvilisi. Senise korra järgi võetakse igal pühapäeval ette uus tants ning seejärel lihvitakse juba õpitud tantse.

 

→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→


Novembris õpetas Kaire Parts tegema trühvleid.  Juhendaja kindla käe all sai iga osaleja ülesande: kes hakkis, kes sulatas, kes purustas, kes riivis, kes segas kokku ja kes viis valmis segu õue tahenema.  Nii saigi valmis viis erinevat trühvli segu: mõni neist mõrkjam, mõni magusam, mõni hapukam, millest veeretasime väikesed suupärased kommikesed. Maitsesime ise ja kindlasti said ka kodus ootavad isad suud magusaks, oli ju isadepäev.


→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→
 


Oktoobris-novembris toimus meie küla logokonkurss. Kuna tööde valmimiseks ei esitatud täpseid nõudmisi,  sai iga osaleja joonistada just selliste vahenditega, mis talle sobiv on. Konkursil osales 14 toredat kavandit, mis pandi parima väljaselgitamiseks Facebooki ja raamatukokku. Kõige logolikumaks kavandiks hindas žürii Janek Aruse tööd, mis said Libatse logo aluseks. Tänaseks on Libatse logo jõudnud jõulupeo tordile ja valminud on meie oma küla 2017. aasta kalender, mis koosneb konkursil osalenud töödest.


 
→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→



Detsembris pidasime Libatse kooli saalis toreda jõulupeo. Rahvast olid naerutama tulnud õed Siiri ja Viivi, duo Heli Lääts ja Üllar Jörberg, väike Ott ning Tanel Padar. Tantsujalga sai keerutada Andres Hirvela laulu- ja pillimängu saatel. Hoogsad mängud toimusid Tarmo Teppo juhtimisel ning ära sai söödud esimene Libatse logo, mis asetses tordi peal.
 

→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→
Nagu on näha sellest pikast toimunud sündmuste, pidude, tähtpäevade, võistluste jne. ülevaatest, on aasta olnud üsna tegus.
 SUUR TÄNU külarahvale, kes te leidsite aega ja tahtmist osaleda ning panustada meie oma küla elu paremaks muutmisele!!!
Suured tänud ka kõigile asutustele ja ettevõtetele, kes on meid toetanud!!!
Aitäh Halinga Vallavalitsus!
Aitäh Boardic Eesti OÜ!
Aitäh Halinga Turvakodu MTÜ!
Aitäh Pärnu Majandusühistu Libatse kauplus! 
Aitäh Hellar ja Pojad OÜ!
Aitäh Libatse Sõstrad!
Aitäh Libatse Lasteaed-algkool!
Aitäh Libatse Raamatukogu!
TEGUDEROHKET UUT AASTAT!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar